Författare Föreläsare Journalist

Journalist och skribent

Jag skriver texter som får dig att känna. Jag är nämligen övertygad om att man når människor när man berör människor. Oavsett ämne.
Jag är frilansjournalist med inriktning på psykologi, personlig utveckling, föräldraskap och barn. Jag skriver också om trender och tendenser i samhället, om forskning och om  personer som gjort sådant som andra skulle vilja. Eller klarat sådant som ingen vill behöva klara.
Uppdragsgivare jag haft är mamaBRIS-tidningen, Sundsvalls Nyheter, Hälsa, Aftonbladet, Sundsvalls Tidning, Yourlife, LevaPS! och Vi Föräldrar. Varje månad skriver jag kundnyhetsbrev om karriär och personlig utveckling för företaget Adecco.

I år har jag på uppdrag av Socialstyrelsen tagit fram handlingsplaner för barn i sorg och svåra livssituationer för Sveriges förskolor och skolor. Böckerna heter Du är en viktig vuxen i förskolan och Du är en viktig vuxen i skolan och finns nu att beställa på randigahuset.se/webbshop, cdon.com och adlibris.se.

Jag skriver både enstaka texter och tar redaktörsansvar för hela tidningar. Målet är alltid en bra och välgjord helhet som många vill läsa!

Innan jag startade min firma Wordiness Journalistik 2009, var jag anställd på Allers Förlag i tio år. Som reporter, redigerare och redaktör på MåBra och PS! blev jag petnoga med fakta och form. Du som köper en tjänst av mig ska veta att jag gör mitt bästa – och att mitt bästa är bra.

Här är ett urval av det jag gjort, mycket av det i samarbete med Sundsvalls bästa fotograf och grafiker Anna Thors:

 

Vem är Mia Berg?

Det har jag grubblat på hela mitt liv. Det är på den där nivån så att jag har svårt att prata in ett telefonsvararmeddelande på min mobil, ni vet:
Hej, ni har kommit till Mia Berg, journalist... ja, och mamma, och fru, och vän, och tänkare... och nånstans här börjar jag tänka på vad alla som ringde till det mobilsvaret skulle börja tänka och att jag kanske inte skulle få några fler meddelanden om jag sa så.
Jag kan helt enkelt inte sätta en etikett på mig själv: Jag är ju allt det där. Och mycket mer. Ganska ofta kämpar jag för att bara vara Mia också. Den TokKloka. Så om du vill ha nån bild av allt det där som händer i min hjärna - läs min blogg. Och räcker inte det, så hör av dig, vettja!