Författare Föreläsare Journalist

Dödsviktigt

Dodsviktigt omslagI december 2012 kom min bok Dödsviktigt ut. Den handlar om hur det kan vara att förlora en förälder som barn. Till boken finns en sajt om sorg för barn och ungdomar,  dödsviktigt.nu. Där kan du också beställa boken och boka min föreläsning Det är dödsviktigt att prata om döden.

Så här skrev tidningen Mementos recensent om Dödsviktigt:

”En av de bästa böcker jag läst om sorg och ungdomar. På ett enkelt och målande sätt har Mia Berg fångat historierna från de fyra berättarna, inklusive hennes egen. Vi kan följa med barnet som förlorar sin förälder. Hur tafatt världen runt omkring är och hur man ibland skyddas på ett helt felaktigt sätt från verkligheten. Marina Schiptjenko beskriver att begravningen var den värsta dagen i hennes liv. Hon hade behövt vara delaktig i beslut och se sin pappa. Nu blev allt en fantasivärld mellan skräckhistorier och hopp, att pappa inte var död. Peter Settman berättar om lättnaden när hans sjuka pappa dog, men sedan ville han att den friska skulle komma tillbaka. Vi får råd och tips om vad som är bra att tänka på vid möten när någon mist sin nära. En bok som kan läsas av alla åldersgrupper vare sig vi har döden i vår närhet eller ej.”
Charlotta Lindgren Östlund

Dödsviktigt har också sin egen sida på facebook: Dödsviktigt
Gå in och gilla oss där så hänger du med i alla Dödsviktigt-svängar.

 

Vem är Mia Berg?

Det har jag grubblat på hela mitt liv. Det är på den där nivån så att jag har svårt att prata in ett telefonsvararmeddelande på min mobil, ni vet:
Hej, ni har kommit till Mia Berg, journalist... ja, och mamma, och fru, och vän, och tänkare... och nånstans här börjar jag tänka på vad alla som ringde till det mobilsvaret skulle börja tänka och att jag kanske inte skulle få några fler meddelanden om jag sa så.
Jag kan helt enkelt inte sätta en etikett på mig själv: Jag är ju allt det där. Och mycket mer. Ganska ofta kämpar jag för att bara vara Mia också. Den TokKloka. Så om du vill ha nån bild av allt det där som händer i min hjärna - läs min blogg. Och räcker inte det, så hör av dig, vettja!